Hittade det här smaskiga receptet på den här bloggen
ser himla mumsigt ut och en nyttigare pajdeg dessutom.....
för varma dagar ....

Picknickpajer med medelhavstouch8 portioner
Pajdeg:
2 ½ dl mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg
2 ½ dl mandelmjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl linfrö
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ekologiskt ägg
Fyllning:
70 g färsk spenat, sköljd
Ca 25 st kalamataoliver
Ca 15 st körsbärstomater, delade
Ca 10 st lättorkade tomater, strimlade
½ rödlök, strimlad
1 tsk torkad basilika
3 ekologiska ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Färsk basilika (till servering)
70 g färsk spenat, sköljd
Ca 25 st kalamataoliver
Ca 15 st körsbärstomater, delade
Ca 10 st lättorkade tomater, strimlade
½ rödlök, strimlad
1 tsk torkad basilika
3 ekologiska ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Färsk basilika (till servering)
Pajdeg:
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter. Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter.
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare/mixer, låt sedan degen vila i kylskåp minst 30 minuter. Tryck ut degen i små pajformar (alt en större) och förgrädda i ugn på 200 grader, ca 7-10 minuter.
Fyllning:
Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika. Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Toppa pajerna med färsk basilika vid servering.
Fyll de förgräddade pajskalen med spenat, oliver, körsbärstomater, lättorkade tomater, rödlök och basilika. Vispa ihop äggstanningen med ägg, mjölk, ost och svartpeppar och häll den över pajerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Toppa pajerna med färsk basilika vid servering.
Kolla gärna in fler picknickrecept hos Kung Markatta. Där finns även små tips som kan vara värt att tänka på för en lyckad picknick.
Lycka till!!!
'Ha dä gôtt
Catarina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar