En koloniblogg i från en glad amatör

Här kommer jag att skriva det mesta om vad som sker på vår Gröna Kulle i stort och i smått. Odling...projekt på kolonin....Örter....oljor ...salvor. Olika hantverk dyker nog upp....tankar om livet kanske det också blir.

Hoppas att ni ska känna er hemma och återkommer så snart ni har lust.

onsdag 20 juni 2012

Måndagenssarbete...

Som jag skrev tidigare så bestod måndagskvällen av gräsklippning på vår egen trädgård samt koloniföreningens gräsmattor. Vi har en äng bakom vår stuga som leder fram till ett viltstaket. Där har jag och en kollogranne för några år sedan startat ett projekt att röja fram till det.

Efter att första året ha slagit med lie och sedan klippt , lagt i gen de värsta groparna så klipper vi nu i några år med motor gräsklippare. Numera går det ju som en dans.

 Så här ser min nyklippta bit ut.....ja vilket är vackrast egentligen..
Håller nog på den med smörblommor och ängssyra m.m
Men vi har vildvuxen äng också där örter och blommor kan växa vilt. Det är viktigt att ha även det för våra kära insekter , fjärilar och andra kryp som vi behöver .
 
Det kördes också några varv med trimmern ....men tråden tog slut och orken att ge sej i v äg på shopping infann sej inte . Den får bli inhandlad en annan dag och så får arbetet fortsätta då.

Vi ses 

Cataraina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar